De seneste år har stået på mange prøvelser, som har vist, hvor innovativ og omstillingsparat fødevarebranchen er. Det skinnede igennem, da årets fødevarepriser ved Fødevaredagen blev uddelt.
Nikolaj Schmidt Skadborg, fra Danmark, er udnævnt til Skandinaviens bedste unge kok i konkurrencen “S.Pellegrino Young Chef”s verdensomspændende jagt på talent og på den bedste unge kok I verden.
I sidste uge holdte San Pellegrino for anden gang de uofficielle verdensmesterskaber for unge kokke i Milano. Konkurrencen hedder passende Young Chef, og i år var danske Nikolaj Skadborg fra Restaurant Sletten med for at repræsentere Norden og Danmark.
Landsholdet har allerde vundet guld i disciplinen ‘buffet’, og vi var med i træningslejren, da kokkene forberedte sig i at overtrække et koldt bord med gelé.
Op til verdens-mesterskaberne er kokkelandsholdet blevet trænet på College 360 i Silkeborg af faglærer og teammanager Ulla Pedersen.
I weekenden begynder VM for kokkelandshold i Luxembourg, og der er på forhånd store forventninger til Danmark, som deltager med både Kokkelandsholdet for seniorer, Kokkelandsholdet for juniorer og Cateringlandsholdet.
De tre danske kokkelandshold – Kokkelandsholdet (senior), Kokkelandsholdet (junior) og Cateringlandsholdet melder alt klar til kommende uges VM i Luxembourg.
Nikolaj Skadborg, uddannet under Thomas Pasfall på Munkebo Kro, dyster tirsdag om at blive Årets Kok 2017.
Rudkøbing og København: Nikolaj Skadborg, 29, voksede op i Rudkøbing, blev udlært som kok hos Thomas Pasfall på Munkebo Kro i 2012. Han arbejder i dag som kok på Restaurant Sletten i Humlebæk og har i fire år været en del af det danske kokkelandshold.
Nikolajs stil er meget enkel og æstetisk. Perfekt efter min smag. Maden er ret elegant anrettet og smagen er bare lige i øjet. Man behøver altså ikke være mere end almindelig begavet for fornemme hvorfor han er en del af kokkelandsholdet.
Der er store forventninger til KOKKELANDSHOLDET (senior), KOKKELANDSHOLDET (junior) og CATERINGLANDSHOLDET, når VM skydes i gang på søndag i Luxembourg.
Kokken Nikolaj Skadborg fra Restaurant Sletten modtog tirsdag aften en andenplads i konkurrencen som årets kok 2017.